Friday 12 October 2012

Fontina cheese: پنیر فونتینا


پنیری تولید شده در منطقهٔ Val d’Aosta
ایتالیا نزدیک مرز سوئیس که یکی‌ از متنوع‌ترین پنیرهای جهان می‌باشد که هم در غذا, هم به عنوان پنیر خوراکی استفاده میشود.این پنیر از شیر غنی از ویتامینها با طعم دهند‌های طبیعی و بدون افزودن ماده‌ دیگری تولید میشود.فونتینا در کشور‌های دیگر هم تولید میشود و بسته به اینکه پنیر در کجا و در طی‌ چه مدتی‌ فر آوری میشود ،دارای بافتی نرم تا سفت با طعمی ملایم و خامه ای‌‌ تا طعمی تند متغیر است.پنیر فونتینای اصیل ایتالیایی‌ نسبتا تند با عطر و طعمی زیاد است که در آشپزی ایتالیایی‌ به خصوص در مناطق اطراف آلپ محبوب می‌باشد.پنیر تازه دارای بافت نرم و طمعی ملایم که طعم پنیر با افزایش سنّ تولید پنیر تند و خوش طعم تر با بافتی سفتر خواهد شد. .همهٔ پنیرهای فونتینا از شیر گاو تولید میشود و طبق یک قاعدهٔ کلی‌ از شیر خام استفاده میشود که هرچه شیر گاو تازه‌تر باشد پنیر کیفیت بهتری خواهد داشت. 
محتوای چربی پنیر معمولاً ۴۵% می‌باشد که باعث غنی شدن و خامه‌ای شدن بافت پنیر خواهد شد. رنگ پنیر زرد و کرمی روشن دارای پوست طلایی‌ و تیر ه تر است که درون پنیر خال خال با سوراخهای کوچک می‌باشد.این پنیر به خوبی‌ ذوب خواهد شد که می‌توان در غذاها یا برای صبحانه همراه میوه و نان سرو شود.