پنیر Provoloneاز خانوادهٔ موتزرلا(Mozzarella) است که تفاوت در رطوبت این دو نوع
پنیر میباشد.این پنیر حاوی رطوبت ۴۵% پایینتر از استاندارد موتزرلا که ۵۲% تا ۶۰% است، میباشد. رطوبت پایینتر باعث
عمر بیشتر پنیر و همچنین طعم بهتری از موتزرلا خواهد شد.این پنیر اولین بار در
جنوب ایتالیا تولید شد اما هم اکنون در مناطق دیگر ایتالیا ،ایالت متحدهٔ آمریکا و
ژاپن هم تولید میشود. دارای بافتی صاف و یک دست ،با رنگ روشن و عطر و طعمی دلپذیر
است.پنیری تقریبا سفت با طعمی بسیار متغیر از پنیر
Provolone Piccante
به معنی تند و بامزه با طعمی تند و تیز با سنّ مینیمم ۴ ماه تا طعمی ملایم با نام Provolone Piccante به معنی شیرین میباشد.
پنیر با طعم تند از آنزیم مشتق شده از بز،و با طعم ملایم از گاو تولید میشود. در
حین عملیات تولید، پنیر دارای بافت انعطافپذیری است که قابلیت فرمگیری در اشکال
مختلفی با توجه به عملکرد مورد نظر یا سلیقه سازنده را دارا میباشد.شکل اولی
این پیر به صورت دایرهای بوده که در اوایل دهه ۱۹۰۰ با اختراع قالب،سوسیس شکل محبوبترین
شکل این پنیر به علت راحتی در آویزان کردن و برش زدن شد.بسیاری از سازندگان از
طناب برای آویزان کردن این پنیر به شکل سنتی این پنیر نیز استفاده میکنند.این پنیر
همیشه به علت نرم بودن و مقدور نبودن جایگیری بر روی قفسههای مکان نگهداری پنیر،
با طناب آویزان میشده است. اصولا با توجه به اشکال مختلفی مانند گلابی،هندوانه،سوسیس
،بطری شکل و مخروطی کوچک و بزرگ با نامهای متمایزی شناخته میشوند که پنیر Provolone
گلابی شکل و دارای وزنی حدود ۶ تا ۹ پوند میباشد. این پنیر
میتواند در پیتزا ،پاستا و ساندویچ استفاده شود.